VP2-4.1.3-20 Kertészeti üzemek korszerűsítése pályázat

Kertészeti üzemek pályázat

A fogyasztói igények kielégítéséhez elengedhetetlen a zöldség és gyümölcsfélék szakszerű tárolása, amely lehetővé teszi a betárolt áru minőségének megőrzését, így egész évben biztosítható a keresett termékek rendelkezésre állása. Ezt az igényt a termelők csak akkor tudják kielégíteni, ha rendelkeznek korszerű tárolási és áruvá készítési rendszerekkel, továbbá bővítik, illetve korszerűsítik a jelenleg rendelkezésre álló kapacitásokat.

2020 október 19-én indul a Kertészeti üzemek korszerűsítése pályázat benyújtási időszaka. A pályázat keretösszege 30 Milliárd Forint, amely két célterületet céloz meg. Pályázni több szakaszban lehet:

  • Első szakasz:2020. október19.-2020. november 20.
  • Második szakasz:2021.január 18. –2021. február 19.

Összegyűjtöttük azokat az IoT megoldásokat, melyek a pályázathoz kapcsolódóan relevánsak lehetnek a kertészeti üzemek számára. A kertészet megfelelő helyén üzemeltetett eszközök adatokat gyűjtenek, folyamatokat vagy állapotokat figyelnek. Mindezt akár évekig beavatkozás nélkül saját beépített akkumulátorról vagy elemről. Lássuk a pályázathoz kapcsolódó IoT megoldásokat:

Hőmérséklet / páratartalom mérés

Hőmérséklet szenzor

Akár szabadföldi, akár fóliasátras termesztésről van szó, fontos a környezeti paraméterek ismerete, mint pl. a hőmérséklet és páratartalom mérés.

Földnedvesség mérés

földnedvesség mérés

Földnedvesség mérés alkalmazásakor információt kapunk az öntözés hatékonyságáról és annak szükségességéről. A rendszer képes figyelmeztetni, amennyiben a talaj túlságosan kezd kiszáradni.

Tartályszint figyelés

ibc tartály

Tartályok, silók, kádak szintjének távoli felügyelete különböző mérési elvekkel. Akár folyadék, akár szemes áru szintjéről van szó, folyamatosan ellenőrizheti a tartály(ok)ban lévő mennyiséget.

Időjárás állomás

Időjárás állomás

Komplett időjárás állomás estén információkat kaphat hőmérsékletről, páratartalomról, légnyomásról, szélsebességről és szélirányról illetve csapadék mennyiségéről.

Az eszközök által gyűjtött összes adat a felhőbe kerül, ahol bárhonnan, bármikor hozzáférhet számítógépről vagy okos eszközéről.

 

Mezőgazdasági IoT platform

A felsorolt feladatokat különböző eszközökkel valósítjuk meg az Ön számára, az adott kertészet sajátosságait figyelembe véve. Amennyiben a pályázat felkeltette érdeklődését és további információkra kíváncsi, keressen minket elérhetőségeinken vagy a lenti űrlap kitöltésével ingyenes telefonos konzultációt is kérhet:

Email: info@micronthings.com

Tel: +36307468266

[contact-form-7 404 "Nem található"]

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük