Hogyan optimalizálható a nyilvános mosdó takarítás IoT megoldásokkal?

Nyilvános mosdó

Ahogyan sok helyen olvasható, IoT megoldások szinte bárhol, bármilyen területen alkalmazhatók és segíthetnek a folyamatok optimalizálásában, költségek csökkentésében és végső soron elősegíthetik a vállalkozás hatékonyabb működését.

Nincs ez másként a takarító vállalkozásokkal sem. Ebben a cikkben kifejezetten a nyilvános mosdók és WC helyiségek takarításának optimalizálási lehetőségeit mutatjuk be.

Mi a probléma?

A nyilvános mosdók, wc-k takarítása legtöbb esetben idő alapon történik, amely azt jelenti, hogy a takarító személyzetnek elő van írva, hogy adott időnként végezze el a takarítást és annak végeztével töltse ki a helyiségben elhelyezett takarítási naplót (ki, mikor takarított). Ennek a munkarendnek több hátránya is van. Nem garantálja a munkaerő hatékony elosztását, hiszen előállhat az a helyzet, hogy egy időszakosan  gyakrabban használt mosdót ugyanolyan gyakran takarítanak, mint egy másikat, amit alig használ valaki.

A megoldás

Az időalapú takarítás helyett használat alapú takarításra való átállás nagyobb hatékonyságú munkavégzést és elégedettebb ügyfeleket garantál. A használat alapú takarítás megvalósításához információkra van szükség . Itt jönnek képbe az IoT eszközök, melyek megfelelő adatokkal szolgálnak.

kézmosó szappan adagolóMilyen gyakran használják a mosdót?

A mosdó látogatottság figyelésére legegyszerűbb megoldás a bejárati ajtóra szerelt ajtónyitás érzékelő, amely számolja az ajtó nyitását. Egy előre beállított érték elérése esetén értesíti az illetékes takarító munkatársat, hogy a mosdóban takarításra van szükség. Például 80 ajtónyitás után a rendszer értesítést küld a megfelelő személy telefonjára.

Mikor fogy el a wc papír?

A wc papír tartóba helyezett szenzor még azelőtt értesítheti a takarító szolgálatot, mielőtt éppen elfogyna a papír.

Mikor ürül ki a kézmosó szappan?

A mosdót használóknak kifejezetten kellemetlen szembesülni az üres kézmosó szappan adagolókkal. Az adagolóba elhelyezett érzékelő biztosítja, hogy ez a probléma ne fordulhasson elő, hiszen azelőtt jelzést küld, mielőtt az adagoló teljesen kiürülne.

Takarítási napló helyett

A kézzel vezetett takarítási napló helyett RFID, NFC, vagy akár ujjlenyomat technológián alapuló digitális napló bevezetése esetén a vezetők bárhol, bármikor pontos képet kaphatnak a hozzájuk tartozó takarító munkatársak teljesítményéről. A takarítást végző  személy minden takarításkor kártya becsippantással vagy ujjlenyomat beolvasásával rögzíti a takarítás időpontját.

 

Takarító IoT irányítópult…és az adatok értékké válnak

 

Az ajtó, wc papír tartóban, szappan adagolóban és egyéb helyeken elhelyezett eszközök folyamatosan adatokat szolgáltatnak, melyek egy központi irányítópulton megjeleníthetők, azokból statisztikák is készíthetők a hatékonyság növelése érdekében. Mindehhez hozzáadhatók a digitális takarítási naplóból származó adatok is.

Takarító vállalkozása van és érdeklődik a bemutatott megoldások iránt?

Amennyiben a cikkben bemutatott megoldások felkeltették érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken. Konzultációt követően lehetőség van pilot projekt keretében kipróbálni és személyre szabott rendszert kialakítani. Emeljük magasabb szintre együtt vállalkozása teljesítményét!

Tovább a kapcsolatfelvételhez

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük